Warning: mysql_real_escape_string(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /hermes/bosnacweb01/bosnacweb01bj/b871/ipg.fortnieuwamsterdam2/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /hermes/bosnacweb01/bosnacweb01bj/b871/ipg.fortnieuwamsterdam2/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152 Buiten het Openluchtmuseum | Openluchtmuseum Nieuw Amsterdam

Buiten het Openluchtmuseum

Commandeurswoning
is het oudste gebouwde monument van Suriname. Dit is in 1750 gebouwd als huis van de commandeur van het fort in de kenmerkende koloniale stijl van de 18e eeuw.
Samen met de Amerikaanse ambassade wordt de commandeurswoning gerenoveerd.

Amerikaanse kanonnen
De Amerikanen beschermden Suriname vanwege de bauxietmijnen en –bedrijven in het land. Deze waren tijdens de oorlog erg belangrijk voor de productie van aluminium voor vliegtuigen. De schootsafstand van de kanonnen reikte tot de monding van de Surinamerivier.

Sluis
De bakstenen sluis, gebouwd in 1781 als vervanging van een oudere sluis, doet tot op heden dienst en zorgt voor afvloeiing van overtollig water tijdens de regentijd. Het maakt als zodanig deel uit van het watermanagementsysteem van het totale gebied

Samenvloeiing Suriname-en Commewijnerivier
Tijdens uw wandeling over de aarden wal van het Fort Nieuw Amsterdam
ziet u twee imposante rivieren; aan uw linkerhand de Surinamerivier en aan uw rechterhand de Commewijnerivier. U passeert de plek waar beide rivieren samenvloeien richting Atlantische oceaan. Dit biedt bij afgaand tij een indrukwekke nde aanblik. Regelmatig laten zich dolfijnen zien. Dit is afhankelijk van het tij en de vis.

 

Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam in Commewijne