Warning: mysql_real_escape_string(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /hermes/bosnacweb01/bosnacweb01bj/b871/ipg.fortnieuwamsterdam2/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152 Warning: mysql_real_escape_string(): A link to the server could not be established in /hermes/bosnacweb01/bosnacweb01bj/b871/ipg.fortnieuwamsterdam2/wp-content/plugins/easy-contact-forms/easy-contact-forms-database.php on line 152 Exposities | Openluchtmuseum Nieuw Amsterdam

Exposities

In Kruithuis 1740 is vanaf 10 augustus 2012 de permanente tentoonstelling Verhalen van Oud-strijders en Ex-militairen Suriname te zien. De collectie van de Federatie van Oud-strijders en Ex-militairen in Suriname, wordt getoond.
Bij deze tentoonstelling hoort het boek Teken en zie de wereld; oorlogsveteranen van Suriname, van auteur Jules Rijssen.
Dit boek is verkrijgbaar in het Museumcafé.

Geschiedenis van de slavernij. In Kruithuis 1778. Deze expositie is opgezet in de vorm van 23 banieren. Enkele onderwerpen zijn gekozen door de cabaretier Jörgen Raymann en zijn dochter Melody uit de collecties van diverse instellingen en verzamelaars. Dit project is een initiatief van de Universiteit van Amsterdam en geschonken aan het Openluchtmuseum door de bibliotheek van Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Cellencomplex. Expositie Hoe wij hier ook samen kwamen, wordt ingericht.

Museumcafe. Culinaire expositie.

De tentoonstelling van de Javaanse cultuur in het Javaans dorp.

Op het terrein. Art on wheels van Sonny Eijk.

 

Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam in Commewijne